De rood witte tenues, die zijn kenmerkend voor Sportvereniging Spartanen. Sinds 2013 vormen de voetballers en handballers in Wognum samen een omnivereniging op een gezamenlijke sportaccommodatie. Mark Beemster gaat bijna zijn tiende jaar in als penningmeester van de Noord-Hollandse club.

Geen wettelijke ruimte
Recent liep Mark aan tegen de beperking van de Wet Werk en Zekerheid: “Het contract van onze voetbaltrainer liep af. Dit was zijn derde tijdelijke contract in twee jaar tijd bij onze club en er bleek geen wettelijke ruimte meer om nog een keer te verlengen. We zochten dus een oplossing waardoor deze trainer ook komend seizoen gewoon bij ons langs het veld kon staan. Die oplossing vonden we bij Netwerk in de Sport en dat bevalt ons goed.”

Lid van werkgeversvereniging
Leden van Netwerk in de Sport kunnen gebruik maken van een cao specifiek gericht op sportverenigingen. Deze cao maakt het mogelijk om tot zes tijdelijke contacten in vier jaar aan te bieden. Daarmee creëert Netwerk in de Sport een situatie waarbij verenigingen op een betrouwbare en passende manier betaalde krachten kunnen aannemen.

Goed werkgeverschap
Netwerk in de Sport (NIDS) is een werkgeversvereniging die goed werkgeverschap mogelijk maakt voor iedere lokale amateur sportorganisatie in Nederland. Oprichters van NIDS zijn de vijf Nederlandse sportservicebureaus Sportwerkgever Fryslân, Huis voor de Sport Groningen, STK Drenthe, Sportkader Nederland en SSNB (Sportservice Noord-Brabant). Bureaus die zich van oorsprong bezighouden met de ondersteuning van verenigingen op het vlak van werkgeverschap. Gezamenlijk stellen zij de cao sportverenigingen beschikbaar voor alle verenigingen. Daarnaast wordt vanuit de werkgeversvereniging verder gewerkt aan de professionalisering van de sector amateursport, onder meer door aan tafel te komen als belangenbehartiger binnen landelijke platformen