Jeugdleden zijn belangrijk voor vitale sportverenigingen. Niet alleen als spelende leden, maar juist ook als young potentials die hun ideeën en energie inzetten voor het bestuurlijk en technisch kader van de club. Daar profiteert niet alleen de vereniging van (betrokken leden zijn essentieel voor vitale sportverenigingen). Voor de jongeren zelf is vrijwilligerswerk bij hun eigen sportvereniging een uitgelezen kans om zich in een vertrouwde omgeving te ontwikkelen. Hubert Habers, beleidsadviseur sportverenigingen en verenigingsadviseur bij Team Sportservice, deelt tips en best practices over het enthousiasmeren van jongeren voor vrijwilligerswerk bij sportverenigingen. Hubert was 11 jaar geleden het jongste bestuurslid op het hoogste amateurvoetbalniveau (23). Hij heeft veel jongerenteams getraind bij het organiseren van activiteiten voor en door de jeugd vanuit het project WhoZnext.
 
Yanna de Vries consultant bij Sport Fryslân interviewde voor Netwerk in de Sport Hubert Habers.
Bekijk hier het interview.