Ellis van der Weerden

Ik ben Ellis van der Weerden directeur- bestuurder van Team Sportservice de provinciale sportorganisatie van Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en van onder meer Sportkader Nederland. Daarnaast ben ik voorzitter van Netwerk in de Sport.

Als kind was mijn sport belangstelling breed. Paardrijden, tennis, ballet en skien. Op het platteland waar ik opgroeide was het heel gewoon om lid te zijn van een muziek of sportvereniging. De gezelligheid van de toneelavonden, de ponykampen, de lessen en de wedstrijden. Er was saamhorigheid en iedereen zette zich voor die vereniging in. Het was het cement van het dorp en dat zijn ze nog steeds.

Nu sport ik wekelijks meerdere keren. Het maakt dat ik mijn hoofd leeg kan maken en me fysiek en mentaal goed voel. Daarnaast verbindt het en geeft plezier. Sporten doe ik eigenlijk vooral in de buitenlucht. Het buiten zijn is voor mij een moment van ontspanning en me verbonden voelen met de natuur.

In 2017 hebben we met de 5 dienstverleners in Nederland Netwerk in de Sport opgericht om zo de CAO Sportverenigingen meer gezicht te geven en meer te kunnen betekenen voor onze achterban. Sinds de oprichting ben ik voorzitter en heb in die hoedanigheid me onder meer in representatie en lobby in kunnen zetten voor deze mooie vereniging.

Sportverenigingen zijn het cement in de samenleving, maar moeten aan hun leden ook iets kunnen bieden. Dat kan alleen met goed (betaald) kader. Goed kader verdient goed werkgeverschap en daarmee maken we de sector aantrekkelijk en sterk. Met de CAO sportverenigingen kunnen we hier een stevige bijdrage aanleveren en er daarmee voor zorgen dat deze mooie sector aantrekkelijk en toekomstbestendig blijft.