Henk van der Pol

Contactgegevens

LinkedIn Henk van der Pol

 

Ik ben Henk van der Pol en samen met mijn partner Marion woonachtig in Soest. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij Dura Vermeer Bouw Midden West, waar ik als Projectcoördinator o.a. bij Tenders begrotingen, planningen en bouwplaatsinrichtingen maak voor nieuwe werken.

Al vele jaren ben ik bij sport betrokken. Ik heb van mijn 8ste tot en met mijn 12 de gevoetbald. Helaas waren mijn enkels niet sterk genoeg om hier mee door te gaan. In 2002 heb ik het golfen ontdekt, wat ik sinds die tijd fervent ben gaan uitoefenen.

Doordat ik al jong moest stoppen als actief voetballer ben ik als vrijwilliger aan het werk gegaan ben bij mijn voetbalvereniging VVZ’49. Als (jeugd)bestuurslid, 15 jaar als grensrechter van het 1ste en 17 jaar als bestuurslid, waarvan 5 jaar als voorzitter. De laatste jaren ben ik lid van de accommodatiecommissie. Daarnaast ben ik vanaf 1988 bestuurslid van de BAV (Belangenorganisatie voor Amateur Voetbalverenigingen). In 1991 was ik één van de oprichters van de Sportfederatie Soest, waarvoor ik tot en met 1994 in het bestuur heb gezeten. Van 2004 tot en met 2006 ben ik voorzitter geweest van Golfvereniging Soestduinen.

In 2018 ben ik, na te zijn benaderd door de voorzitter toegetreden tot het bestuur van Netwerk in de Sport, waar ik tezamen met Leo Zwinkels de B-leden vertegenwoordig. De reden waarom ik in het bestuur van Netwerk in de Sport ben gegaan, is omdat ik vind dat het voor de huidige sportbestuurder steeds ingewikkelder wordt om naast het runnen van een vereniging ook een goed werkgever te zijn. Met en binnen Netwerk in de Sport wil ik hierin een toegevoegde waarde zijn.

We zijn in een tijd beland waarin ook bij de kleinste vereniging van een bestuur professionaliteit en goed werkgeverschap gevraagd wordt. Netwerk in de Sport is er om bestuurders daarin te ondersteunen. Niet alleen met een goede CAO voor club en medewerker, maar ook met raad en daad.